Ogłoszenie !

Zapraszamy na nasz kanał! IRC

Regularne odstępy w internecie

Sieci LAN, Wi-Fi, sprzęt sieciowy itp.

Postprzez Grzesiekarator » 2010-01-21, 22:50

Problem mnie wkurza od kiedy mi sie internet zwalil i przeszedlem z kabla ADLS na bezprzewodowy internet.
Sprawa jest taka: Co jakas minute-dwie (nie jestem pewien, ale to chyba jest regularnie w idealnych odstepach czasu) mam internet kompletnie odcinany na jakas sekunde-dwie. Tak normalnie to mnie to nie wkurza, tylko gdy chce sobie posluchac LastFM to mam przerwy, ale hardkor sie zaczyna w czasie gry MultiPlayer (Tyle dedów w MW2 przez to mialem...omg). Ogolnie doprowadza mnie to do szalu gdy gram w cokolwiek przez internet.

Wszystko bylo idealnie gdy mialem kabel ADSL. Potem koty mi cos zrobily z kablem i musialem przejsc na bezprzewodowy net (staremu sie w ogole nie chce przeprowadzac drugiego kabla i przypinac do katow sufitu, a ja go nie przekonam bo on jest <tu wstaw najdluzsza mozliwa serie przeklenstw>). Gdy dzwonilem do linii pomocy technicznej mojego dostawcy internetu musialem testowac/zmieniac wiele rzeczy (odkrecac gniazdko telefoniczne, zmieniac router, koles zmienial czestwotliwosc sygnalu internetowego przez kable itd) dopiero na koncu doszlismy do wniosku ze to kabel ^^ No wiec, co moze powodowac te regularne odciecia internetu? Nie chce tam dzwonic dopoki tutaj nie znajde pomocy (maja centrum pomocy w indiach bo taniej, akcent maja cholernie mocny... juz ja mam lzejszy...) ofc. Co moze to powodowac oprocz usterki odbiornika USB i Routera (ustawienia jakies?)
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Pochwały: 10

Postprzez Firez » 2010-01-21, 23:19

Hmm a korzystasz z torrentow?
One potrafia zabijac tansze modele wifi
Moze sprobuj zresetowac wifi i od razu po tym zalaczyc gre
Pewnie nie pomoze ale mozna huh, zaryzykowac
“go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law, Repeat after me: I am free”
Firez
Administrator
Administrator

Pochwały: 42
Gadu-Gadu: 5317131

Postprzez Grzesiekarator » 2010-01-21, 23:34

Firez napisał(a):Hmm a korzystasz z torrentow?

Nie, z bezprzewodowym netem to bez sensu (zwykle mam 10kb/s w dzien i max 500kb/s w nocy, z tym netem mam 0.1kb/s w dzien max 45kb/s w nocy) A co to zresetowania polaczenia to moge sprobowac... Wlasciwie teraz sprobuje :P
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Postprzez Grzesiekarator » 2010-01-21, 23:48

Na 15 killi mialem 12 death. Dlaczego? Przez regularne lagi. Nie zadzialalo ;<
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Postprzez Firez » 2010-01-21, 23:51

Waait...
Czyli od dostawcy masz internet o szybkości około 4mb/s w nocy a po przejściu przez router wifi masz prędkość niecałych 512 kb/s? D:
Coś bardzo złego dzieje się z tym routerem wifi q: One mogą nieco spowalniać internet oraz ping ale nie aż tak. Chyba, że nadajnik jest ustawiony bardzo daleko i moc sygnału jest słaba?
“go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law, Repeat after me: I am free”
Firez
Administrator
Administrator

Postprzez Grzesiekarator » 2010-01-22, 00:08

Nadajnik jest jakies 3-5 metrow od odbiornika. A cytujac windowsowa inkonke sygnalu z trayu:
Szybkosc: 48.0Mb/s
Sila sygnalu: Bardzo dobra

:<
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Postprzez Firez » 2010-01-22, 00:47

Coś nie tak musi być z nadajnikiem lub odbiornikiem (ale obstawiam nadajnik).
Jeśli masz możliwość przetestuj inne nadajniki/odbiorniki i zobacz co się stanie. Odbiornik - tzn mam na myśli np lapek z wifi.
Firez
Administrator
Administrator

Postprzez Gigabyte » 2010-01-22, 07:03

hm Jaką masz antenę ? To może zależec od kabla , od grubości Ekranu , dużo czynników
Obrazek
Gigabyte
Moderator
Moderator

Pochwały: 32
Gadu-Gadu: 8746169

Postprzez Grzesiekarator » 2010-01-28, 21:53

Dobra, mam juz przewodowy internet. Juz nie ma lagow.
Ale predkosc sciagania pozostala taka jaka byla (nie 500kb/s tylko 50kb/s). Nie mam pojecia jak to mozliwe...
Jak zaczalem jeden download, to wpierw bylo 650kb/s, ale powoli sie zmniejszalo az do 50kb/s. Juz wiecej niz 55kb/s nie przekracza moj download... :|

Na wielu stronach probowalem, ale nic z tego.
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Powrót do Sieci Komputerowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość