Ogłoszenie !

Zapraszamy na nasz kanał! IRC

Destroyers of everything - Gra (Java)

Kliknąłeś coś w paintcie, wyszło z tego coś dziwnego ale uważasz że to jest niesamowite?? Mylisz się wcale takie nie jest! Ale nie przejmuj się krytyką i podziel się swoim dziełem ze światem.

Postprzez Firez » 2010-06-08, 21:41

DestroyersOfEverything.png

DestroyersOfEverything2.png

Projekt z Java, gierka w stylu "lecimy w prawo i zabijamy wszystko co siÄ™ rusza".

Download:
DestroyersOfEverything.zip
(4.1 MiB) Pobrane 11 razy

Autor postu otrzymał pochwałę
“go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law, Repeat after me: I am free”
Firez
Administrator
Administrator

Pochwały: 42
Gadu-Gadu: 5317131

Postprzez Czesuaf » 2010-06-08, 21:58

Nie odpalałem nigdy gier w javie, więc pewnie coś źle robie, albo czegoś nie mam (??), ale mam critical errora :<

Czyżbym po formacie czegoś nie wgrał?
Czesuaf
GoldUser!
GoldUser!

Pochwały: 14
Gadu-Gadu: 5863676

Postprzez Firez » 2010-06-08, 21:59

Hmm, chyba musisz mieć wgraną JRE 1.6 (ewentualnie nowszą)
“go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law, Repeat after me: I am free”
Firez
Administrator
Administrator

Postprzez Grzesiekarator » 2010-06-09, 13:19

W walce z bossem mozna po prostu wleciec w niego. On sie rozwali, a ty tracisz tylko 10hp :P
Trzeba by jeszcze dodac animacje jak lecisz na rozne strony (samolot sie przechyla), glos itd i jakies bajery jak power upy itp ^^
Ale jezeli to jest wersja alpha albo tylko zeby przetestowac umiejetnosci to wyszlo dobrze ;) A i w bardzo krotkim czasie zaczyna sie kompletna masakra bo tyle samolotow jest ze nie da rady xD
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Pochwały: 10

Postprzez Firez » 2010-06-09, 13:38

No, to już jest końcowa wersja; projekt oceniony a przedmiot zdany q:
Myślałem o power-up'ach, animacjach, większej ilości przeciwników, dźwiękach ale każda taka drobna rzecz to kolejne kilka godzin siedzenia nad projektem q: A prawdę mówiąc programowanie niektórych rzeczy jest nuuudne, ciekawie się programuje imo efekty graficzne (wybuchy itp) i trudniejsze algorytmy typu pixel-perfect wykrywanie kolizji :).
Tego projektu już nie będę dalej rozwijał ale może napiszę za jakiś czas jakąś normalną gierkę, teraz już wiem przynajmniej co i jak :)

A i w bardzo krotkim czasie zaczyna sie kompletna masakra bo tyle samolotow jest ze nie da rady xD

No, taki był plan; i tak nic dalej nowego się nie pojawia q:
Firez
Administrator
Administrator

Powrót do Nasze Prace

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość