Ogłoszenie !

Zapraszamy na nasz kanał! IRC

Poradnik do MW2 ~ Kombinacje ASSAULT RIFLES

Instrukcje jak "coś" zrobić :-)

Poradnik do MW2 ~ Kombinacje ASSAULT RIFLES

Postprzez Grzesiekarator » 2010-02-03, 00:04

Forum cos ostatnio podupada (a ja sie nudze) wiec napisze poradnik (nawet jezeli prawie nikt z forum nie gra w mw2).

Uwagi
~No wiec nie ma co za bardzo poradzic dopoki nie ma sie opcji tworzenia wlasnych klas (chyba na 5lvlu sie odblokowuje)
~Mam wersje angielska wiec wszystkie nazwy (typow broni, perkow, killstreakow itd) beda podawane po angielsku.
~Wszystko jest oparte na moim doswiadczeniu, w niektorych sprawach moge sie mylic.
~Obrazki nie sa moje, od razu mowie (i tak bronie maja watermark'i :P)
~Sa glownie dwa typy graczy: Dystansowych (Glownie snajperow) i tzw. "Tanków" (ktorzy sprintuja na pierwsza linie), wiec sprobuje doradzic w obu typach :P O camperach nie wspomne bo zal dupe sciska...

ASSAULT RIFLES
M4A1 Carabine
Obrazek
Ta bron sie dostaje juz na samym poczatku razem z FAMAS'em. To wedlug mnie, dosyc wybalansowana bron. Jest w miare celna, a szybkostrzelnosc wynagradza dosyc niskie obrazenia. Raczej na sredni dystans. Trudno powiedziec jakiemu rodzajowi graczy by ja przypisac zwazajac na jej balans. Nie radze montowac na niej Red Dot Sight, Holographic Sight, czy ACOG Scope. Szczerbinka jest wystarczajaco celowna. Lepiej slota wykorzystac na Grenade Launcher (dla tankow), Silencer (dla tankow lub dystansowych), lub jezeli dobrze sobie radzicie bez tych dodatkow, to Heartbeat Sensor. Nigdy, przenigdy nie instalujcie Thermal Scope zwazajac na odrzut i srednia celnosc tej broni.

FAMAS
Obrazek
Ta bron sie dostaje juz na samym poczatku razem z M4A1 Carabine. Raczej dla dystansowych, gdyz strzela w celnych seriach po 3 pociski. Duzo wysokopoziomowych graczy nadal z tego korzysta w polaczeniu z Red Dot Sight lub Holographic Sight aby zwiekszyc precyzje strzalow. Nieuzyteczne na malych mapach (Rust lub Scrapyard). Jezeli ta bron sie wam podoba, to w przyszlosci polecam M16A1 gdyz obie strzelaja seriami (Jednak M16A1 traci na celnosci zyskujac na sile strzalu)

SCAR-H
Obrazek
Odblokowana bardzo szybko na 8 levelu, jest wspaniala bronia ktora jest celna, zadaje duzo obrazen i mimo tego dosyc szybko sie przeladowuje. Te zalety pozwalaja zapomniec o wolniejszych strzalach, i bron sie nadaje zarowno dla dystansowych graczy (ofc nie na pol mapy, to ma spory odrzut) i dla tankow. Bardzo czesto uzywana na wyzszych poziomach (sam mam klase poswiecona tej broni). Genialnie sie spisuje razem z Holographic Sight, lecz odrzut nie za bardzo pozwala na uzywanie ACOG Scope. Jeszcze lepiej sie spisuje uzywajac perka Stopping Power ktory zwieksza zadawane obrazenia.

TAR-21
Obrazek
Odblokowywana na poziomie 20. Duzo o tej broni nie napisze, i jednoczesnie w ogole nie polecam. Daleki zasieg tej broni jest bezuzyteczny z jej odrzutem. Podobna do SCAR-H, i wlasnie SCAR-H polecam zamiast tej broni.

FAL
Obrazek
Odblokowywana na 28 poziomie. Bardzo dobra bron dla dystansowych graczy. Strzela pojedynczymi strzalami jak snajperka, jest bardzo celna, zadaje duzo obrazen, ma daleki zasieg... to atrybuty snajperki. Lecz do snajperki brakuje jej jeszcze troche celnosci, a i lunety. Jednak zaleta jest 20 naboi (chyba, nie jestem pewien) w magazynku, gdy snajperka z najwieksza iloscia naboi ma ich 10. Swietnie sie spisuje z ACOG Sight aby bardziej precyzyjnie celowac. Dobrze sie spisuje z perkiem Stopping Power dodajac ilosc otrzymywanych obrazen.

M16A1
Obrazek
Bron odblokowana na 40 poziomie. Nie ma co duzo opisywac, to jest inna wersja FAMAS'a, tyle ze zadaje wieksze obrazenia kosztem celnosci. Aby jej dodac, lepiej uzyc ACOG Scope.

ACR
Obrazek
Odblokowana na 48 poziomie, jest chyba najczesniej uzywana bronia w grze. Jest niesamowicie celna, prawie w ogole nie ma odrzutu, a do tego szybko strzela. Ogolnie zadaje malo obrazen, ale szybkostrzelnosc nadrabia ten brak. Uzywana i przez dystansowych graczy i przez tanków. Z uwagi na jej celnosc, i precyzyjna szczerbinke (w krztalcie krzyza) nie potrzebuje zadnych wspomagajacych celownikow typu Red Dot Sight, Holographic Sight czy ACOG Scope. Ja sam bym nie dodawal takze Grenade Launcher. Najlepiej sie spisuje z Silencer (tlumikiem), dzieki czemu nie pokazesz sie na radarze wroga gdy strzelasz. Do tego najlepiej dodac perk Cold-Blooded i bedziemy prawie w 100% niewidzialni (nie bedzie nas na radarze gdy ktos zawola UAV, ani nie bedziemy niewidoczni dla samolotow/rakiet itd). Jezeli tak bardzo wam zalezy na skrytobojstwie, to dodajcie perk Ninja i bedziemy w 100% niewidzialni (nie bedzie nas widac na Heartbeat Sensor). Jedyny sposob w jaki przeciwnik was moze wykryc, to przez zauwazenie was na wlasne oczy, bez wspomagania radaru czy wykrywaczy bicia serca, co umozliwia ciche zabijanie na tylach wroga. :)

F2000
Obrazek
Odblokowywana na 60 poziomie. Nigdy jej nie uzywalem, wiec nie wiem czy jest dobra. Nie moge skomentowac.

AK-47
Obrazek
Ostatnia odblokowana bron na ostatnim mozliwym poziomie - 70. Jest znana ze swojej niecelnosci, lecz zadaje sporo obrazen i jest szybkostrzelna przez co ludzie ja uzywaja. Polecam uzywac Silencer lub jeden z dwoch celownikow (Red Dot Sight lub Holographic Sight). Oczywiscie z wagi na swoja niecelnosc, raczej uzywana przez tankow. Warto tez zainstalowac Grenade Launcher co pomoze wymordowywac camperow :)

Pochwały przyznane za posta: 3
Ostatnio edytowano 2010-02-03, 18:46 przez Grzesiekarator, łącznie edytowano 1 raz
Grzesiekarator
PrawieVIP
PrawieVIP

Pochwały: 10

Poradnik do MW2 ~ Kombinacje PRIMARY WEAPONS

Postprzez Shingo » 2010-02-03, 17:17

Good work.
Mi sie najlepiej gra z ACR i w sumie tylko z niego wale idealna jak dla mnie na daleki jak i bliski dystans :P
Obrazek
Zawsze pamiętaj, że szanuję Ciebie i Twoje poglądy. Nawet jeśli tego nie okazuję, frajerze.
Shingo
PrawieVIP
PrawieVIP

Pochwały: 8

Powrót do Poradniki, Tutoriale i Recenzje